Soutěž o stipendia na studentské vědecké projekty pro období 2018 až 2019

Rada programu PROGRES Q13 – Místa střetávání: Strategické regiony mezi Evropou, Severní Afrikou a Asií vyhlašuje Soutěž o stipendia na studentské vědecké projekty pro období 2018 až 2019.

Vážené kolegyně a kolegové,
rádi bychom Vás informovali o vyhlášení soutěže o podporu z prostředků specifického vysokoškolského výzkumu (SVV) „Místa střetávání: Strategické regiony mezi Evropou, Severní Afrikou a Asií“ (hlavní řešitel Marek Jakoubek) na rok 2018 a 2019. O přidělení stipendií rozhoduje rada programu PROGRES Q13.

Soutěž je určena studentům a studentským týmům, jejichž jednoleté či dvouleté výzkumné projekty, mající za cíl publikační výstup. Žádat mohou studenti doktorského a magisterského studia. Prostředky lze čerpat od června 2018 do konce roku 2018 (v případě jednoletých projektů) nebo do konce roku 2019 (v případě projektů dvouletých). Z přidělených prostředků lze financovat cesty do knihoven a archívů, terénní výzkum, nákup literatury, revizi cizojazyčného textu, případně další náklady spojené s realizací projektu (kopírování, reprodukční práva atd.) a odměna řešiteli. Max. výše přidělených stipendií se bude pohybovat okolo 80 000,- Kč ročně (do této částky se nezapočítává případná publikační dotace); rada PROGRESu Q13 si vyhrazuje právo výši požadované částky v případě přidělení upravit.

Podmínky podání žádosti o stipendia:

• projekt i na něm spolupracující vyučující musí spadat pod obory a zaměření Progresu Q13. (https://www.cuni.cz/UK-8616.html).

• žádost musí být zřetelně strukturovaná, ve formátu Word a měla by mít maximálně 2 stránky. Kromě obsahového zdůvodnění je třeba uvést i jasný harmonogram řešení, včetně plánovaných výstupů (publikací), složení řešitelského týmu a rozvrh financí (stipendium, cestovné, drobné náklady etc.).

• V každé žádosti musí být uveden garant projektu z řad vyučujících příslušné základní součásti (garant může být z projektu podpořen, není to však podmínkou).

Žádosti se podávají písemně a zároveň elektronicky. Písemně na sekretariátu Ústavu etnologie do přihrádky dr. B. Půtové, a to do 15. června 2018. Elektronicky na adresu: barbora.putova@ff.cuni.cz (do předmětu uveďte SVV 2018).

V případě jakýchkoliv dotazů se prosím obraťte na dr. Barboru Půtovou (barbora.putova@ff.cuni.cz).

Soutěž o stipendia na studentské vědecké projekty pro období 2018 až 2019

Úvod > Novinky > Soutěž o stipendia na studentské vědecké projekty pro období 2018 až 2019